У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 25 грудня, на Різдво за григоріанським календарем, у центрі міста звучать колядки, щедрівки та віншують Ісуса Христа. На Майдані Незалежності біля вертепу вже другий рік поспіль у цей день організовують «Різдвяне сяйво». Святково-різдвяна програма за участі колективів та солістів  міста та області триватиме більше двох годин.

Сьогодні, 25 грудня, на Різдво за григоріанським календарем, у центрі Вінниці звучать колядки, щедрівки та віншують Ісуса Христа. На Майдані Незалежності біля вертепу вже другий рік поспіль у цей день організовують «Різдвяне сяйво». Святково-різдвяна програма за участі колективів та солістів міста та області триватиме більше двох годин.

«Ми хочемо створити святковий настрій людям, вінничанам та гостям Вінниці, які святкують Різдво Христова сьогодні. Тому уже стало традицією саме у вихідний день, 25-го грудня, збиратися біля нашого Вертепу. Сьогодні він розпочинає свою роботу і впродовж усіх різдвяно-новорічних свят буде радувати вінничан та гостей міста аж до 13 січня», -  розповіла заступник  директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова. 

Фігурки для Вертепу закуплені ще три роки тому з-за кордоном, адже під замовлення в Україні було б значно дорожче, каже Ольга Дернова. Саму ж композицію формували вже вінницькі дизайнери за біблійським сюжетом.У мерії сподіваються, що цьогоріч вандали не пошкодять Вертеп, як минулого року, коли невідомі вкрали скульптурку голуба.

Вже 7 січня, на Різдво біля Вежі буде встановлено Різдвяний дідух заввишки 2,5 метри

Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)Новини Вінниці / У Вінниці Католицьке Різдво святкують біля Вертепу на Майдані Незалежності (ФОТОРЕПОРТАЖ)