У Вінниці гості міста наймали студентів для підтримки проросійського блогера Шарія під час виступу Порошенка

Новини Вінниці / У Вінниці гості міста наймали студентів для підтримки проросійського блогера Шарія під час виступу Порошенка

Серед студентської спільноти Вінниці 26 березня «набирали» так званих активістів, які б влаштували про путінську акцію під час мітингу на площі Стуса, коли там виступатиме президент Петро Порошенко. За вигукування гасел «проти переслідування» блогера Анатолія Шарія, який відверто займає позицію Кремля, студентам обіцяли по 1 тисячі гривень.

Серед студентської спільноти Вінниці 26 березня набирали так званих "активістів", які б влаштували пропутінську акцію під час мітингу на площі Стуса, коли там виступатиме Президент Петро Порошенко. За вигукування гасел «проти переслідування» блогера Анатолія Шарія, який відверто займає позицію Кремля, студентам обіцяли по 1 тисячі гривень.

Як повідомляє vinnytsianews.com, у п’яти вінницьких університетах підтвердити факт спроб найму. Для рекрутингу студентів до Вінниці прибули люди, яких видання підозрює у співпраці з російськими спецслужбами. Нібито провокаторам вдалося домовитися з 20-30 молодими людьми.

Нагадаємо, Шарій відомий тим, що втік з України після Революції Гідності й веде активну пропаганду проросійських і антиукраїнських настроїв в мережі Інтернет. Скандальний блогер вже довгий час заявляє про переслідування з боку Порошенка. Він навіть оголосив нагороду кожному, хто запитає у президента про причини і зніме провокацію на відео. Хто саме наймав вінницьких студентів, наразі не відомо. Але свідки кажуть, що відчувався східний акцент.

Сьогодні, 27 березня, о 17.00 на площа Стуса відбудеться концерт на підтримку Петра Порошенка, на якому буде присутній і сам Президент.

Макс Мельник

27 березня, 2019