У Вінниці голова комісії «забіл» на вибори. Аби відкрити сейфи довелося викликати рятувальників (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці голова комісії «забіл» на вибори. Аби відкрити сейфи довелося викликати рятувальників (ВІДЕО)

У Вінниці всі виборчі дільниці відкрилися вчасно, окрім однієї – у ЗОШ №22. Голова цієї комісії не з’явився на ранкове засідання, а відтак членам комісії довелось «болгаркою» розрізати сейф із документами.

За допомогою спецінструменту співробітники ДСНС у Вінницькій області відкрили сейфи на виборчій дільниці 0515557 у 12 окрузі. Голова ДВК Олександр Яремчук вранці 21 квітня не з’явився до відкриття дільниці. Чекали і його, і ключі від сейфів, де зберігаються бюлетені. Далі члени комісії змушені були обрати нового очільника, через що відкрили дільницю у 22-ій вінницькій школі із 50-хвилинним запізненням.

За перший і другий тур виборчого процесу це перший подібний випадок на Вінниччині. Члени комісії лише зазначають NaПарижі, що Олександр Олександрович, можливо, напередодні чудово відпочив або втомився, тому не зміг прийти до дільниці. Зазначимо, що вже колишній голова комісії представляв кандидата у президенти В. Зеленського.    

У Вінниці всі виборчі дільниці відкрилися вчасно. Проте, що колишный голова комісії, розташованої у ЗОШ №22, не з’явився на ранкове засідання, а відтак довелось «болгаркою» розрізати сейф із документами, відомо й у Комітеті виборців.

«Тому голосування там почалось дещо пізніше і зараз проходить у звичному режимі. Члени комісії на засіданні вибрали головуючого, який і підписуватиме всю документацію, якщо голова комісії не з’явиться», - розповів у коментарі NаПарижі голова Вінницького обласного відділення КВУ Владислав Телень.

На решті виборчих дільниць міста голосування наразі проходить спокійно, хоча к першу годину активність виборців була дещо нижчою, ніж вранці 31 березня.

У ДВК припускають, що пов’язано це із Великоднем у католиків та Вербною неділею у православних – люди зранку йдуть до церкви і тільки потім – голосувати.

«В принципі, проблем немає, комісія працює в повному складі. Із самого ранку – від відкриття сейфу – були міжнародні спостерігачі із місії ОБСЄ. Зранку активність не дуже велика, але потроху починають люди сходитись», - говорить голова ДВК №051541, що в приміщенні експоцентру ТПП, Анатолій Юров.    

Сергій Маламура

21 квітня, 2019