У Вінниці дитячі омбудсмени почали зафарбовувати рекламу наркотиків, яка розміщена на фасадах будинків та парканах

Новини Вінниці / У Вінниці дитячі омбудсмени почали зафарбовувати рекламу наркотиків, яка розміщена на фасадах будинків та парканах

Загадкові написи на парканах та фасадах багатоповерхівок, якими відрито рекламують продаж наркотичних речовин у Вінниці можна зустріти чи не в кожному мікрорайоні. З кожним днем у місті їх стає все більше.Зачасту вінничани проходять повз небезпечних графіті і не розуміють їх змісту. Однак нерідко за такими оголошеннями приховуються адреси серверів та веб- сайтів, де любителі «кайфу» можуть придбати наркотики. Часто на «вудочку» дилерів потрапляють підлітки і навіть діти.

Загадкові написи на парканах та фасадах багатоповерхівок, якими відрито рекламують продаж наркотичних речовин, у Вінниці можна зустріти чи не в кожному мікрорайоні. З кожним днем у місті їх стає все більше. Переважно вінничани проходять повз небезпечних графіті і не розуміють їх змісту. Однак нерідко за такими оголошеннями приховуються адреси серверів та веб- сайтів, де любителі «кайфу» можуть придбати наркотики. Часто на «вудочку» дилерів потрапляють підлітки і навіть діти.

У Вінниці боротися з наркодилерами і сказати «наркотикам ні!» вирішили дитячі омбудсмени, які вирішили свій вихідний провести із користю та почали замальовувати небезпечну рекламу. Свою акцію розпочали із надписів, які розміщенні на Слов’янці. Юні вінничани зафарбовували незаконні посилання жовто-блакитними фарбами.

«Сьогодні це дійсно велика проблема, адже для тих, хто пропонує заборонені речовини не існує жодних кордонів. Надписи, де вказані канали, на яких можна купити наркотик, бачимо чи не на кожному підїзді. Це реально можуть робити і роблять діти. Мій знайомий із цікавості заходив по ссилці, там доступно і покроково прописана інструкція», - говорить Юля, одна із омбудсменів, яка сьогодні долучилася до акції.

Ідею провести таку акцію виявила омбудсмен поліції Вінниччини Заріна Маєвська.За її словами, впіймати людей, які продають у такий спосіб наркотичні засоби, дуже складно. Через те, що немає живого контакту, довести злочин непросто. А отримати наркотики за допомогою таких оголошень можна за кілька годин.

 «Перейшовши на сайт, адреса якого вказана на паркані чи будинку, можна побачити прейскурант із найменуванням наркотичних засобів та їх цінами. Достатньо написати повідомлення адміністратору групи і перерахувати на картку кошти. Через кілька годин приходить повідомлення, де забрати наркотичні речовини. Небезпечне замовлення може отримати  будь-хто, незалежно від віку. Наркоманія починається з маленької таблетки, а не «дози», так як алкоголізм із слабоалкогольного напою. Тому, щоб попередити дитячу наркоманію, яка породжує злочиність, адже людина, щоб отримати дозу йде на злочин, ми вирішили провести таку акцію у нашому місті», - розповіла Заріна Маєвська.

За її словами, у Вінниці такі акції стануть традиційними, адже небезпечної реклами у місті чимало. Тим більше, що немає гарантій, що на зафарбованому сьогодні оголошені - не зявиться нове.