У Вінниці держвиконавця затримали на хабарі від злісного порушника ПДР

Новини Вінниці / У Вінниці держвиконавця затримали на хабарі від злісного порушника ПДР

На робочому місці в одному з відділів Державної виконавчої служби Вінниці 4 грудня співробітники СБУ затримали працівника, коли той отримав від місцевого мешканця гроші, які вважають другим «траншем». Загалом, за версією слідства, аби було закрито провадження по порушенню правил дорожнього руху, вінничанин передав держвиконавцю 23 тисячі гривень.

На робочому місці в одному з відділів Державної виконавчої служби Вінниці 4 грудня співробітники СБУ затримали працівника, коли той отримав від місцевого мешканця гроші, які вважають другим «траншем». Загалом, за версією слідства, аби було закрито провадження по порушенню правил дорожнього руху, вінничанин передав держвиконавцю 23 тисячі гривень.

За повідомленням прес-центру УСБУ у Вінницькій області, раніше службовець отримав 10 тисяч, а сьогодні – залишок – 13 тис. грн. Слідчі Служби Безпеки задокументували обидва випадки, а затримали держвиконавця вже після того, як він «зібрав» усю суму.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо оголошення фігуранту справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Можна припустити, що чималеньку суму держвиконавець міг вимагати лише у випадку, коли мав стягнути з порушника більше. Слід зазначити, що згідно з КУпАП, штраф у понад 40 тисяч гривень призначають тим, кого частіше двох разів на рік затримують нетверезим за кермом. В інших випадках санкції є меншими ніж вище вказаний розмір хабара.

Макс Мельник

4 грудня, 2018