У Вінниці Держпродспоживслужба оштрафувала популярний магазин товарів для дому на 170 тисяч гривень

Новини Вінниці / У Вінниці Держпродспоживслужба оштрафувала популярний магазин товарів для дому на 170 тисяч гривень

Власник улюбленого для багатьох вінничан магазина відомої міжнародної торгової мережі JYSK доведеться заплатити штраф у розмірі 10 000 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто 170 000 гривень через ряд порушень, зокрема і відсутність документів походження продукції.

Власнику улюбленого для багатьох вінничан магазину відомої міжнародної торговельної мережі JYSK доведеться заплатити штраф у розмірі 10 000 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто 170 000 гривень через низку порушень, зокрема і відсутність документів про походження продукції.

Так, спеціалісти відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області під час планової перевірки ТОВ «ЮСК Україна», а саме магазину «JYSK», що знаходиться в ТЦ «Квартал», виявили невідповідність вимогам чинного законодавства про державний ринковий нагляд. Зокрема на 20 позиціях освітлювальних приладів відсутній знак відповідності технічному регламенту, що є порушенням.

Крім того, як повідомляють у Держпродспоживслужбі, товариством не було надано документів, відповідно до яких яких встановлюється походження продукції, що дає право вважати цього суб’єкта господарювання таким, що ввів продукцію в обіг.

 

Саша Григоровська

14 березня, 2019