У Вінниці «будівельник «Ліверпулю» відновить за мільйон «театральний» паркан

Новини Вінниці / У Вінниці «будівельник «Ліверпулю» відновить за мільйон «театральний» паркан

До 1 квітня 2018 року у Вінниці відремонтують «афішно-театральний» паркан на вулиці Соборній біля квіткового магазину «Троянда». Згідно з інформації про закупівлю, що опублікована на Prozzoro, підрядник виконає роботи майже за 1 млн гривень.

До 1 квітня 2018 року у Вінниці відремонтують «афішно-театральний» паркан на вулиці Соборній біля квіткового магазину «Троянда». Згідно з інформації про закупівлю, що опублікована на Prozzoro, підрядник виконає роботи майже за 1 млн гривень.

Біля тролейбусної зупинки «вул. Хлібна» вінничани звикли бачити рекламу вистав облмуздрамтеатру ім.Садовського. Останні роки працівники закладу вишукували кошти на косметичний ремонт 30-метрового паркану, через який вони анонсують спектаклі.

Оскільки міська влада системно оновлює різні куточки центру міста, то, мабуть, настала черга і цієї ділянки. Департамент комунального господарства та благоустрою розмістив відомості про об’єкт закупівель, а 13 листопада визначився з переможцем. Хоча пропозицію провести капітальний ремонт «афішно-театрального» паркану надало лише ПП «Актив-Строй».

Підшукуючи підрядників, у міськраді вказали, що очікувана вартість робіт не має перевищувати 940,7 тисяч, а в пропозиціє єдиного учасника зазначено, що він виконає весь обсяг за 939,9 тис. грн.

Можливо, комусь з вінничан здається, що тендер варто було б відмінити, оскільки відсутній принцип конкуренції. З іншого боку, замовник обирав з тих пропозицій, які поступили. Тобто, з однієї… Але паркан, насправді, необхідно відновити. Щодо завищення вартості робіт, про що будуть глузувати, то, мабуть, оцінити кошторис належить фахівцям.

Втім слід нагадати, що саме ПП «Актив-Строй» відомий вінничанам через реконструкцію майданчику, відомого як «Ліверпуль». У 2017 році підприємство підсилило підпорну стінку, демонтувало споруди, поклало нову тротуарну плитку та виконало інший перелік робіт, включно з установкою скульптурної композиції The Beatles за 6,7 мільйонів. Сьогодні ця ділянка є однією з найулюбленіших для фотосесій у центрі міста.

Сподіваємося, що у майбутньому «афішно-театральний паркан» теж стане локацією, що приваблює любителів селфі, а невеличкі «точки» з продажу турецького фаст-фуду, які насьогодні частково замінили паркан, у майбутньому не заважатимуть.

Також у цьому році підприємство за 1,4 млн грн. провело капремонт зупинок громадського транспорту по вул. Келецькій, а за 4,3 мільйона збудувало частину вольєру для диких тварин «Подільського зоопарку».

Олег Верлан

Олег Верлан

18 листопада, 2017