У Вінниці бізнесмен Михайло Бродський обіцяє збудувати баскетбольну арену на зароблені з видобутку піску $45 млн

Новини Вінниці / У Вінниці бізнесмен Михайло Бродський обіцяє збудувати баскетбольну арену на зароблені з видобутку піску $45 млн

Через публічний конфлікт з бізнесменом Павлом Фуксом Михайло Бродський заявив, що побудує до Євробаскету-2021 п’ять спеціалізованих сучасних баскетбольних арен, зокрема у Вінниці за $45 млн. Аби провести чемпіонат в Україні, свої грандіозні плани він планує здійснити до 2021 року.

Через публічний конфлікт з бізнесменом Павлом Фуксом Михайло Бродський заявив, що побудує до Євробаскету-2021 п’ять спеціалізованих сучасних баскетбольних арен, зокрема у Вінниці за $45 млн. Аби провести чемпіонат в Україні, свої грандіозні плани він планує здійснити до 2021 року.

Колишній політик, а нині бізнесмен, меценат і президент Федерації баскетболу України (ФБУ) М. Бродський образився на Фукса через звинувачення в ухилянні від сплати податків на майже 4 млрд гривень. Бродський це називає брехнею, але підтверджує, що володіє «Київським річковим портом» та займається видобутком піску. Свої відносини – хто кому Рабинович - бізнесмени з’ясують у суді.

У Facebook М. Бродський заявив, що стикнувся з негативної піар-компанією, через що готовий опонентам довести правоту «не тільки словом, але й ділом»… Бізнесмен зазначив, що збирається власним коштом збудувати п’ять баскетбольних арен – попередньо у Києві (на 20 тис. місць за $100 млн), Львові (на 8 тис. місць за $40 млн), Дніпрі (на 10 тис. глядачів за $50 млн), Кременчуці (на 8 тис. глядачів за $30 млн) та Вінниці (10-тисячник за $45 млн).  

«Я вже веду перемовини з владою», - зазначив М. Бродський, додавши, що після будівництва буде створена компанія з управління спорткомплексами, щоб вони заробляли також концертами та іншими заходами.

Нагадаємо, в червні NaПарижі писав, що ФБУ планує будівництво спорткмоплексів у Вінниці, Рівному, Тернополі, Хмельницькому, Львові та Черкасах. П’яти містам, зокрема Вінниці, на побудову комплексу у парку «Інтеграл», що у перехресті вулиць Ватутіна і Чехова, виділять 27 млн гривень, а шостому трохи менше.

На сайті ФБУ зазначалося, що за підтримки прем’єр-міністра В. Гройсмана кошти надійдуть вже в цьому році, а будівництво планується розпочати восени. Передбачалося, що комплекс має бути розрахований на 2,5 тисячі посaдочних місць з залом-трансформером за 90 млн гривень ($3,2 млн).

Наразі Михайло Бродський називає інші міста, суми та джерела фінансування – не державний і місцевий бюджети, а власні заощадження. Плани більш ніж амбітні…

Заступник міського голови Сергій Матусяк підтвердив перемовини з Федерацією та М. Бродським щодо будівництва в парку «Інтеграл».

«Це відповідає дійсності. Ми рухаємося у спільному напрямку», - зазначив Сергій Володимирович.

Більш актуальну інформацію щодо планів має надати заступник мера В. Скальський, який обіцяв прокоментувати ситуацію після повернення до Вінниці з відрядження.   

Олег Верлан

21 листопада, 2018