У Вінниці більше півсотні жінок отримали волонтерський орден «матері бійця АТО»

Новини Вінниці / У Вінниці більше півсотні жінок отримали волонтерський орден «матері бійця АТО»

Другий рік поспіль у Вінниці організовують свято солдатських матерів. Сьогодні, 21 травня зворушлива зустріч вінничанок, які втратили свої синів на війні відбулася у стінах Вінницького національного технічного університеті. На захід, який організував центр волонтерської допомоги воїнам АТО, що діє при виші приїхали більше півсотні матерів героїв, які загинули боронячи України.

Другий рік поспіль у Вінниці організовують свято солдатських матерів. Сьогодні, 21 травня, зворушлива зустріч вінничанок, які втратили своїх синів на війні, відбулася у стінах Вінницького національного технічного університеті. На захід, який організував центр волонтерської допомоги воїнам АТО, що діє при виші, приїхали більше півсотні матерів героїв, які загинули, боронячи України.

Зібрання розпочалося із вшанування загиблих військових, зокрема спочатку відбулася панахида за загиблими воїнами у храмі Серафима Саровського. Після того матері, волонтери та бійці АТО поклали квіти до меморіалів загиблих героїв.

В рамках Дня солдатської матері вінничанкам, війна в яких забрала найдорожчих людей, вручили волонтерські ордени.

«День солдатської матері започаткований торік. І ми вирішили його зробити традиційним, аби вклонитися тим жінкам , що виховали своїх синів справжніми героями та патріотами», - розповіла заступник декана ВНТУ Вікторія Войтко.

Усі бажаючі вінничани та гості міста, які завітали на свято, мали можливість подивитися виставку «Обличчя війни», яка розгорнута у ВНТУ. Крім того, учні та студенти влаштували благодійний ярмарок.

«Кошти, зібрані під час ярмарку, будуть спрямовані для спорудження пам’ятника полеглим військовим- студентам нашого університеті. На жаль, війна забрала вже п’ять наших випускників», - розповіла Вікторія Войтко.