У Вінниці біля Вежі проходив квест, який знайомить з цілями сталого розвитку ООН

Новини Вінниці / У Вінниці біля Вежі проходив квест, який знайомить з цілями сталого розвитку ООН

Сьогодні, 18 серпня, у Вінниці молодь просто неба, біля Вежі на Європейській площі знайомилася із цілями сталого розвитку ООН. Для цього більше півсотні вінничан поділилися на команди та зіграли у квест. Учасникам змагань потрібно було пройти 17 станцій кожна з яких символізувала одну з цілей сталого розвитку

Сьогодні, 18 серпня, у Вінниці молодь просто неба, біля Вежі на Європейській площі, знайомилася із цілями сталого розвитку ООН.  Для цього більше півсотні вінничан поділилися на команди та зіграли у квест. Учасникам змагань потрібно було пройти 17 станцій, кожна з яких символізувала одну з Цілей сталого розвитку.

Волонтери на кожному такому пункті розповідали про відповідну Ціль, за кожне успішно виконане завдання давали наклейку і озвучували наступну задачу. Лише ті учасники, які пройшли всі станції мали можливість скласти картинку – символічний будинок успішної і безпечної країни.

«В ООН існує концепція сталого розвитку -  це передусім економічне зростання, яке задовольняє всі потреби людства, але за умови збереження екології та природи для прийдешніх поколінь. Існує 17 цілей сталого розвитку до 2030 року, вони глобальні і орієнтовані на увесь світ. І Україна також долучилися до цих цілей.  Для того, щоб мешканці Вінниці знали про ці цілі,  та як  їх досягати проводимо квест, долучитися до якого мали можливість всі охочі», - розповіла співорганізатор заходу Даніель Янова.

Для довідки: Цілі сталого розвитку,яких на сьогодні дотримуються більшість країн світу, встановлюють власні показники розвитку і включають 17 цілей і 169 конкретних завдань. Перелік ЦСР був офіційно затверджений на засіданнях Генеральної Асамблеї ООН в кінці вересня 2015 року.