У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у крові

Новини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у крові

Сьогодні, 14 листопада, з нагоди Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на цукровий діабет вінничанам безкоштовно вимірюють рівень цукру в крові. Через негоду традиційну для Вінниці акцію перенесли із Європейської площі з ранку проводять у ТРЦ «SkyPark».

Сьогодні, 14 листопада, з нагоди Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на цукровий діабет вінничанам безкоштовно вимірюють рівень цукру в крові. Через негоду традиційну для Вінниці акцію перенесли із Європейської площі, з ранку її проводять у ТРЦ «SkyPark».

Пройти експрес-тести може кожен охочий. Якщо рівень цукру в крові підвищений, людей одразу консультує лікар-ендокринолог.

«Цукровий діабет – це не лише медична проблема, але й соціальна та економічна. Це захворювання, яке може спричинити сліпоту, призвести до ампутації кінцівок у пацієнта і таке інше. Тому проблематика боротьби з цією хворобою надзвичайно актуальна в усьому світі: практично кожна країна має затверджену на державному рівні національну програму боротьби з цукровим діабетом», – зазначив президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів», головний лікар обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру Пилип Прудиус.

Офіційно  у Вінницькій області нараховується майже 50 000 пацієнтів  із цукровим діабетом.

Новини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у кровіНовини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у кровіНовини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у кровіНовини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у кровіНовини Вінниці / У Вінниці безкоштовно вимірюють рівень цукру у крові
Саша Григоровська

14 листопада, 2018