У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумців

Новини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумців

На ранок 26 жовтня під будівлею Вінницької міськради відбулося відразу чотири різні протестні акції. Одна з них – політична, влаштована ВО «Батьківщина» - зібрала понад три десятки партійців та прихильників Юлії Тимошенко. Близько п’яти хвилин навіть майоріли два прапори з партсимволікою.

На ранок 26 жовтня під будівлею Вінницької міськради відбулося відразу чотири різні протестні акції. Одна з них – політична, влаштована ВО «Батьківщина» - зібрала понад три десятки партійців та прихильників Юлії Тимошенко. Близько п’яти хвилин навіть майоріли два прапори з партсимволікою.

Нагадаємо, під час перебування у Вінниці лідерка «Батьківщини» заявила про початок масових протестів у Києві та містах України щодо підвищення ціни на газ для побутових споживачів. Втім, якщо у столиці Ю. Тимошенко зібрала людей, то по регіонам протестів майже не відбулося. Вінницькі партійці анонсували «батаготисячну» акцію на 26 жовтня, яка мала б співпасти із початком сесії міськради.  

Пікет, яким керувала депутатка Вінницької міськради Людмила Ваколюк, виявився дещо кволим. Кілька десятків літніх людей та невеличка група молоді від ГО «Батьківщина молода» зайняли ділянку на площі Незалежності біля входу до будівлі мерії.

Журналісти чули, як організаторка телефоном виправдовується: «Михайлівна, немає нікого. Я працюю, працюю…. То приїдьте і подивитися»…

Як такого мітингу від «Батьківщини» не відбулося. Прапори згорнули за п’ять хвилин. Хлопці встигли сфотографуватися з ними на фоні бабусь і залишили захід. Кілька депутатів, які мабуть планували виступити, близько 10.00 почали залишати «натовп», аби встигнути на початок сесії.

Л. Ваколюк, яку місцеві видання називають вірогідним кандидатом у нардепи по одному з округів у місті, пояснила нечисленним присутнім, що оскільки у порядку денному сесії немає питання про звернення до центральної влади щодо зниження цін на газ, а фракція «Батьківщини» збирається «з голосу» запропонувати винести його на розгляд, то мітинг був необхідним для підтримки. Але люди чомусь не підтримали… Депутатка майже звинуватила присутніх у тому, що вийшло так мало людей, зазначивши, що «нехай потім не кажуть, що тарифи великі»…    

Слід зазначити, що ранком майже одночасно на площі знаходилися чотири групи людей, кожну з яких об’єднувала власна мета. Так, найбільш масовою здалася група жителів «Європейського кварталу», що на вул. Покришкіна, які придбали помешкання, але через забудовника вони часто бувають без води і світла. Більше півсотні громадян вимагають від влади втрутитися у цей «приватний» конфлікт. «Європейці» зайняли ділянку у прапорів і ялинок.

Два десятка вінничан з вулиці Келецькій вийшли до мерії через незгоду будівництва автомийки під вікнами їхніх будинків. Вони стояли біля проїжджої частини вул. Соборної, а потім підійшли до мерії. Також окремо прийшли під міськраду захисники тварин. Майже два десятки людей з плакатами котів хочуть, аби депутати підтримали рішення про визнання прав «мурчиків» ховатися у підвалах багатоповерхівок. Захисники кішок «зайняли» місце, які звільнилося від «батьківщинівців», а потім перемістилися далі – до водограю.

Про ці пікети читайте пізніше.     

Новини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумцівНовини Вінниці / У Вінниці «Батьківщина» на «антитарифний» пікет привела три десятки однодумців
Олег Верлан

26 жовтня, 2018