У Вінниці анонсували зустріч з архієпископом Варсонофієм у Хресто-Воздвиженського храму

Новини Вінниці / У Вінниці анонсували зустріч з архієпископом Варсонофієм у Хресто-Воздвиженського храму

Настоятель вінницького храму святителя Луки Кримського протоієрей Володимир Тютенко (УПЦ МП) написав у Facebook про те, що 18 грудня об 11.00 духовенство і вірян запрошують на зустріч з новим очільником єпархії архієпископом Варсонофієм. Він прибуде у Вінницю до Хресто-Воздвиженського храму.

Настоятель вінницького храму святителя Луки Кримського протоієрей Володимир Тютенко (УПЦ МП) написав у Facebook про те, що 18 грудня об 11.00 духовенство і вірян запрошують на зустріч з новим очільником єпархії архієпископом Варсонофієм. Він прибуде у Вінницю до Хресто-Воздвиженського храму.

Нагадаємо, 17 грудня 2018 року в УПЦ Московського патріархату визначилися з кандидатурою нового «очільника» Вінницької єпархії. На території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври 17 грудня відбулося позачергове засідання Священного Синоду УПЦ, де і було вирішено «прислати» на вінницьку кафедру нового владику. Ним призначено 46-річного архієпископа Варсонофія (Столяра), уродженця Вінниччини.

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон приймав участь у Об’єднавчому соборі, був одним з кандидатів на пост голови Православної церкви в Україні, а потім пояснив, чому вважає правильним створення помісної церкви.

Його позиція спровокувала поширення неправдивої інформації та обурення у Московському патріархаті. В УПЦ МП заявили, що митрополит немає відношення до їх церкви.

Олег Верлан

18 грудня, 2018