У Вінниці активісти принесли до облавтодору та Служби автодоріг пошкоджені на автошляхах запчастини та шини

Новини Вінниці / У Вінниці активісти принесли до облавтодору та Служби автодоріг пошкоджені на автошляхах запчастини та шини

Сьогодні, 12 квітня, активісти з кількох районів Вінниччини, більшість із них представники громадської організації "Автоєвросила" влаштували акцію протесту вимагаючи ремонту доріг. Водії прийшли на зустріч із керівництвом спочатку облавтодору, згодом служби автомобільних доріг у Вінницькій області.З собою взяли пошкодженні на автошляхах області шини та запчастини від власних авто. Однак посадовців на робочому місці не застали.

Сьогодні, 12 квітня, активісти з кількох районів Вінниччини, більшість із них представники громадської організації "Автоєвросила", влаштували акцію протесту вимагаючи ремонту доріг. Водії прийшли на зустріч із керівництвом спочатку облавтодору, згодом Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. З собою вони взяли пошкодженні на автошляхах області шини та запчастини від власних авто. Однак посадовців на робочому місці не застали.

" Їхав із Тульчина у селі Нестерварка на дорозі була велика вибоїна. Я рухався на допустимій швидкості, але її не побачив, адже попереду був автобус. В автомобілі було троє дітей. Я потрапив у вибоїну, лопнула пружина і стійка. Зупинився вже на обочині. Викликали поліцію, представника місцевого автодору, написали протокол. Ремонт та евакуатор обійшовся мені майже п'ять тисяч. І це я купував використані запчастини. Прийшли сюди, щоб показати як пошкоджені запчастини. Ми ж платимо з кожного літра бензину, а покриття на дорозі немає. Місяць тому "обірвав" задню стійку. Тоді ремонт обійшовся у 800 гривень", - зазначив активіст Павло Поверхівський.

Крім ремонту доріг, хоча б на аварійних ділянках, активісти вимагають позначити знаками небезпечні ділянки.

"В області є багато доріг, які дуже в жахливому стані, через ями вже багато людей постраждало. Тому прийшли щоб поспілкуватися та взнати, чому не робиться частковий ремонт хоча б і дізнатися, коли буде капітальний ремонт по окремим напрямкам, зокрема Вінниця - Могилів-Подільський, Вінниця - Козятин, до Тульчина дорога жахлива. Ми розуміємо, що за день не зробиться все, але…", - каже вктивіст Олександр Марцинківський.

Частину "подарунків" - зламані запчастини та пошкоджені шини - водії залишили під дверима робочого кабінету директора ДП "Вінницький облавтодор" Ігора Шаповала. Частину принесли під приміщенням Служби автомобільних доріг у регіоні. До речі, начальник служби Ігор Корольчук телефоном повідомив активістам, що він на виїзді й запропонував зустрітися наступного разу.

Поспілкуватися із протестувальниками вийшов перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Явдощак.

"Знаки майже скрізь встановлення на дорогах загального користування державного значення. Кожного дня працює до 30 бригад на всіх дорогах по всіх напрямках, які займаються виключно аварійним ямковим ремонтом. Цьогоріч ми маємо капітально зробити дорогу на М12 від кордону Хмельницької області до Вінниці, якщо залишаться кошти будемо робити інші ділянки", - зауважив Ігор Явдощак.

Активісти пообіцяли контролювати якість ремонту, як ямкового так і капітального.