У Тульчин на відкриття OPERAFEST TULCHYN-2018 приїхав В. Гройсман

Новини Вінниці / У Тульчин на відкриття OPERAFEST TULCHYN-2018 приїхав В. Гройсман

Сьогодні, 8 червня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з робочою поїздкою завітав на Вінниччину. У Тульчині глава уряду візьме участь у ІІ міжнародному фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018. Перед урочистим відкриттям фесту очільник кабміну долучився до роботи дискусійної панелі «Економічна мозаїка України: Cultural claster UA»,яка проходить в межах всеукраїнської конференції для голів малих міст та ОТГ «Культура та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території».

Сьогодні, 8 червня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман з робочою поїздкою завітав на Вінниччину. У Тульчині глава уряду візьме участь у ІІ міжнародному фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018. Перед урочистим відкриттям фесту очільник Кабміну долучився до роботи дискусійної панелі «Економічна мозаїка України: Cultural claster UA», яка проходить в межах всеукраїнської конференції для голів малих міст та ОТГ «Культура та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території».

«Культура і економіка – це взаємопов’язані речі, і зростання економіки дозволяє залучати ресурси і направляти їх на збереження і примноження культурної спадщини й історичного надбання України», - сказав Володимир Гройсман.

Ключовою темою дискусії стала демонстрація культурної спадщини регіонів, передусім малих міст України, і можливість місцевої влади розвивати культурні особливості територій і використовувати їх для розвитку туризму та примноження культурного надбання.

«У такому невеликому місті відбувається наразі значна подія – говоримо про важливі речі. Сьогодні ми маємо нові можливості, які отримали в результаті децентралізації. У нас є можливості формувати якісне середовище для життя», - сказав глава уряду.

Він згадав свій досвід управління містом Вінниця, де рішення питань культури були тісно пов’язані з економічними можливостями. Вже зараз, зазначив Володимир Гройсман, саме креативні індустрії, пов’язані з розвитком культурного середовища, формують визначну частину ВВП розвинутих країн. Цей досвід треба наслідувати.