У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводі

Новини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводі

Вранці 6 вересня жителі Тростянця Вінницької області перекрили дорогу, яка веде з райцентру до Ладижину. Більш того, вони попереджають про те, збираються власноруч демонтувати трубу з місцевого спитзаводу до бардополів, оскільки відходи підприємства отруюють повітря, і через сморід людям немає чим дихати.

Вранці 6 вересня жителі Тростянця Вінницької області перекрили дорогу, яка веде з райцентру до Ладижина. Більш того, вони попереджають про те, що збираються власноруч демонтувати трубу з місцевого спитзаводу до бардополів, оскільки відходи підприємства отруюють повітря, і через сморід людям немає чим дихати.

Акція у Тростянці розпочалася о 9.00. Активісти пояснюють, що хочуть привернути увагу президента Володимира Зеленського до ситуації у селищі. На суди і державні інстанції сподівань у них майже не залишилося.

Обласна влада та екологи заборонили подальше виробництво приватній компанії, яка використовує потужності на території державного спиртзаводу. У Вінницькому окружному апеляційному суді, який тростянчани пікетували 2 вересня, розгляд справи триває. Проте, вінницька лабораторія не відчула смороду у Тростянці, а місцевий спиртзавод не бачить підстав простоювати.

Безпосередньо у Тростянці чергова акція протесту проти відновлення роботи місцевого спиртзаводу відбулася 4 вересня.

У селищі люди налаштовані радикально, тому анонсують демонтаж труби, по якій відходи направляються на околиці. Саме поля з бардою є джерелом смороду у райцентрі.

Фото зі сторінки Тростянецької ОТГ у Facebook

Новини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводіНовини Вінниці / У Тростянці Вінницької області місцеві мешканці перекрили дорогу і планують «диверсію» на спиртзаводі