У Томашполі сімейні лікарі отримали у подарунок глюкометри

Новини Вінниці / У Томашполі сімейні лікарі отримали у подарунок глюкометри

Необхідний та корисний подарунок отримали сімейні лікарі,сімейні медсестри та медпрацівники ФАПів Томашпільського селищного Центру первинної медико-санітарної допомоги. Їм подарували глюкометри - апарати для визначення глюкози крові пацієнтам. Це дасть можливість виявляти цукровий діабет на ранніх стадіях та попереджувати ускладнення.

Необхідний та корисний подарунок отримали сімейні лікарі, сімейні медсестри та медпрацівники ФАПів Томашпільського селищного Центру первинної медико-санітарної допомоги. Їм подарували глюкометри - апарати для визначення глюкози крові. Це дасть можливість виявляти цукровий діабет на ранніх стадіях та попереджувати ускладнення.

"Раніше у нас було лише п’ять глюкометрів: у маніпуляційному кабінеті, в сумках невідкладної допомоги. А відповідно табеля оснащення їх  має бути 20. Тепер ми повністю забезпечені апаратами для вимірювання цукру в крові", - розповів головний лікар Томашпільського  селищного  ЦПМСД Світлана Семенюк.

Для довідки: Томашпільський селищний Центр первинної медико-санітарної допомоги  обслуговує 7 500 населення. Кожен рік на тисячу населення виявляють чотири нових хворих на цукровий діабет. Всього на обліку у лікарняних закладах району налічується 280 хворих на цукровий діабет.

За інформацією medexpress.