У соцмережі з'явилися фото й відео з обшуку айтішників у Вінниці

Новини Вінниці / У соцмережі з'явилися фото й відео з обшуку айтішників у Вінниці

Працівники СБУ здійснили обшуки в приміщеннях трьох ІТ-фірм у Вінниці. У соцмережі оприлюднено відео й фотографії, зроблені під час обшуку в триповерховому офісному центрі.

 

 Працівники СБУ здійснили обшуки в приміщеннях трьох ІТ-фірм у Вінниці. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив юрист Роман Корченюк. Він оприлюднив й фотографії, зроблені під час обшуку в триповерховому офісному центрі.
   Р. Корченюк написав, що їх проведення було ініційоване головним слідчим управлінням Служби безпеки України. У результаті, стверджує він, «зупинена робота 3-х ІТ-компаній, зірвані міжнародні контракти, знищено більше 100 робочих місць ІТ-спеціалістів».
   У ЗМІ з'явилася інформація, що ці компанії ніби адміністрували роботу деяких сайтів. А дозвіл на обшук в офісах компаній Pillar, iPan, Vinconet ухвалив Шевченківський районний суд Києва.
   Р. Корченюк зауважив, що керівники цих ІТ-компаній доводили працівникам СБУ, що жодного відношення до якихось «незаконних» сайтів не мають.

 
   «Будь-які пропозиції щодо дослідження цієї техніки на причетність до роботи з зазначеними сайтами або надання можливості скопіювати інформацію з жорстких дисків та серверів відхилялися. Як юрист, я переконаний, що обшук був спрямований суто на зупинення (знищення) роботи компаній, а не на виявлення доказів», - зазначає він.
 
 

Юрій Ярмощук

19 березня, 2018