У службі зайнятості заявили, що на Вінниччині бракує професійних водіїв

Новини Вінниці / У службі зайнятості заявили, що на Вінниччині бракує професійних водіїв

У нашій області бракує професійних водіїв. Про це заявили у Вінницькому обласному центрі зайнятості. Мовляв, у їхній базі даних нині 120 вакансій водіїв. Чому вони вільні – через те, що представників цієї професії насправді бракує чи, може, не всі роботодавці, які їх шукають, готові платити конкурентну зарплату, тому безробітні й не поспішають сідати за кермо вантажівок та автобусів?

У нашій області бракує професійних водіїв. Про це заявили у Вінницькому обласному центрі зайнятості. Мовляв, у їхній базі даних нині 120 вакансій водіїв. Чому вони вільні – через те, що представників цієї професії насправді бракує чи, може, не всі роботодавці, які їх шукають, готові платити конкурентну зарплату, тому безробітні й не поспішають сідати за кермо вантажівок та автобусів? Схоже, відповідь на це питання є неоднозначною. 

У обласному центрі зайнятості запевняють, що, скажімо, КП «Вінницька транспортна компанія» платитиме водієві 9,5 тис. грн, ТОВ «Вінницька дорожньо-будівельна компанія» 8,7 ; ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» – 4,5 тис. грн. А філія «Переробний комплекс ТОВ «Вінницька птахофабрика» пропонує водієві аж 12 тис. грн. 

Утім, про кількість роботодавців нашого краю, що шукають водіїв, але готові платити лише мінімальну зарплату чи трохи більшу за неї – фахівці центру зайнятості нічого не повідомляють.
 

Юрій Ярмощук

20 червня, 2018