У Шаргороді масово гине риба, від смороду місцеві просто задихаються, люди в усьому звинувачують молокозавод

Новини Вінниці / У Шаргороді масово гине риба, від смороду місцеві просто задихаються, люди в усьому звинувачують молокозавод

У Шаргороді вода у місцевій річці Мурашка отруєна та чорного кольору. У ній гине все живе – риба, ондатри, жаби. А сморід не дає місцевим мешканцям нормально спати в оселях

У Шаргороді вода у місцевій річці Мурашка отруєна та чорного кольору. У ній гине все живе – риба, ондатри, жаби. А сморід не дає місцевим мешканцям нормально спати в оселях. Як йдеться у статті  в газеті «33 канал», жителі впевнені – це через молокозавод, який скидає у воду відходи.

У стані підвищеної небезпеки, наближеному до екологічного лиха, Шаргород перебуває більше місяця. Люди погрожують перекриттям дороги та протестами біля обласної ради та  екологічних служб. Останні їх просто ігнорують.

«Ми зверталися до екологічних служб, а нам постійно відповідають: то у нас адреса неправильна, то ми не маємо права перевіряти бізнес, то ще треба щось зробити… Одним словом — всі вмивають руки. А що робити нам??? Діти не можуть на вулицю їхати. Онуки, котрих попривозили сюди відпочивати, були змушені повертатися назад у місто. Ми закриваємо вікна ганчірками, бо дихати просто немає чим... Все через те, що теперішній власник молокозаводу зливає в Мурашку якусь кислоту, чи ще щось таке, від чого у всіх, хто живе поруч, різко погіршився стан здоров’я», - цитує 33-й канал місцевих жителів.

Щоправда, директор тамтешнього молокозаводу таки намагався зливати нечистоти від виробітку козеїну і у інших місцях.Однак йому це не вдалося.

«Йому цього не дозволили зробити. Аби нічого ніхто не запідозрив, він наймає людей, котрі виловлюють дохлу рибу і ондатр, щоб приховати масштаби екологічного злочину. Піздозрюємо, що й дозволу в нього на таке виробництво немає. У нас опускаються руки», - зазначають місцеві жителі.

У екологічній інспекції NaПарижі повідомили, що зараз на місці працюють інспектори, які відбирають проби води, щоб з’ясувати причини ситуації.

Зазначимо, що у грудні 2017 року в інтерв’ю газеті «33-канал» власник «Шаргородського молокозаводу», депутат Вінницької обласної ради від ВО «Батьківщина» Олег Мейдич розповів, що підприємство виходить на новий рівень виробництва. Зокрема буде розширення асортименту продукції з цільного молока та запуск лінії по виробництву твердих сирів.

Ситуацію із мором риби та неприємним запахом у Шаргороді Олег Мейдич обіцяв прокоментувати NaПарижі найближчим часом.