У Шаргороді головному лікарю повідомлено про підозру через незаконно витрачені 180 тисяч гривень

Новини Вінниці / У Шаргороді головному лікарю повідомлено про підозру через незаконно витрачені 180 тисяч гривень

Головного лікаря одного із медичних закладів Шаргородського району підозрюють у незаконній розтраті бюджетних коштів. Керівник місцевої лікарні начебто перерахував гроші за транспортування благодійної допомоги для районної лікарні з м. Одеси, чим завдав збитків бюджету на загальну суму 180 тисяч гривень.

Головного лікаря одного із медичних закладів Шаргородського району підозрюють у незаконній розтраті бюджетних коштів. Керівник місцевої лікарні начебто перерахував гроші за транспортування благодійної допомоги для районної лікарні з м. Одеси, чим завдав збитків бюджету на загальну суму 180 тисяч гривень.

«Таким неправомірним діям службовця надано відповідну оцінку – правопорушнику повідомлено  про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади», -  повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Факт розтрати бюджетних коштів викрито прокуратурою Вінницької області, спільно зі слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в регіоні та співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України

Якщо вину лікаря буде доведено, йому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Катерина Горбатюк

13 березня, 2019