У селі на Вінниччині загубили печатку ДВК: як затверджуватимуть протоколи про підрахунок голосів, невідомо

Новини Вінниці / У селі на Вінниччині загубили печатку ДВК: як затверджуватимуть протоколи про підрахунок голосів, невідомо

На Вінниччині втрачено печатку дільничної виборчої комісії села Котюжинці Калинівського району. Цю інформацію підтвердив заступник начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Руслан Мороз

На Вінниччині втрачено печатку дільничної виборчої комісії села Котюжинці Калинівського району. Цю інформацію підтвердив заступник начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Руслан Мороз.

«Але на саму роботу комісії та на процес виборів це не впливає, тому що на всіх документах, які потрібно було затвердити, підписати і поставити печатку, стоять печатки ОВК. Тобто відсутність цієї печатки не впливає на виборчий процес і на роботу в цілому», - говорить Руслан Мороз.

Натомість голова обласного осередку Комітету виборців України Владислав Телень вважає навпаки – це може суттєво вплинути на роботу комісії:

«Якщо на всіх документах, що готуються до дня голосування, можна було поставити печатки ОВК, то як вони збираються потім протоколи підрахунку голосів підписувати і завіряти їх печаткою, або іншу виборчу документацію – це питання. Думаю, що потрібно якось виготовляти дублікат. Але на це потрібно дозвіл ЦВК…»

Водночас, за словами Владислава Теленя, втрата печатки не може бути підставою визнання виборів на дільниці недійсними.

За словами першого заступника голови Вінницької ОДА Андрія Гижка, на ДВК приїжджали представники ОВК, щоб засвідчити протоколи ранкового засідання та контрольні листи.

«Питання зараз вирішується. Можливо, протягом дня вдасться зробити дублікат. Хоча це технічно складно, але очікуємо на позитивне рішення», - зазначив Андрій Гижко.

Сергій Маламура

31 березня, 2019