У селі, яке найбільше постраждало під час вибухів на калинівськрому арсеналі, планують збудувати СЕС

Новини Вінниці / У селі, яке найбільше постраждало під час вибухів на калинівськрому арсеналі, планують збудувати СЕС

У селі Павлівка Калинівського району, яке найбільше постраждало під час вибухів на військогому арсеналі у 2017 році, планують збудувати сонячну електростанцію. Павлівська сільська рада уклала договори оренди землі непридатної для сільськогосподарського використання загальною площею 52 гектари з підприємствами, що входять у групу компаній KNESS – одного з найбільших виробників альтернативної електроенергії в Україні.

У селі Павлівка Калинівського району, яке найбільше постраждало під час вибухів на військогому арсеналі у 2017 році, планують збудувати сонячну електростанцію.

Павлівська сільська рада уклала договори оренди землі непридатної для сільськогосподарського використання загальною площею 52 гектари з підприємствами, що входять у групу компаній KNESS – одного з найбільших виробників альтернативної електроенергії в Україні, повідомляє kalynivka.city.

Вже цьогоріч, на них планують розпочатися будівництво потужної сонячної електростанції. Від реалізації цього проекту у сільській раді розраховують на додаткове надходження до бюджету близько 2,5 мільйонів гривень.

Кошти, як каже сільський голова Віктор Кособуцький, планують спрямувати на будівництво ще одного корпусу дитячого садка.

«Збудувавши ще один корпус дитсадка, сподіваємось ліквідувати чергу у дитячий садок. Зараз сільський дитсадок відвідує сто дітей і ще сто сорок дітей перебувають в черзі», - каже сільський голова.