У салоні «Мазди», якою керував «обкурений» мешканець Київщини, вінницькі копи виявили гранату й ніж

Новини Вінниці / У салоні «Мазди», якою керував «обкурений» мешканець Київщини, вінницькі копи виявили гранату й ніж

Сталося це учора ввечері на вул. Брацлавський у Вінниці. Правоохоронці зупинили легковик «Мазда» зі столичними номерами – через те, що водій порушив правила дорожнього руху. Увагу копів відразу привернула дивна поведінка 45-річного жителя Київщини, який керував іномаркою. Вони припустили, що він перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Утім, здати тест у медичному закладі той категорично відмовився.

Сталося це учора ввечері на вул. Брацлавський у Вінниці. Правоохоронці зупинили легковик «Мазда» зі столичними номерами – через те, що водій порушив правила дорожнього руху. Увагу копів відразу привернула дивна поведінка 45-річного жителя Київщини, який керував іномаркою. Вони припустили, що він перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Утім, здати тест  у медичному закладі той категорично відмовився.

При огляді легковика патрульні помітили у салоні гранату РГД-5 із запалом та великий ніж. Звісно, працівники поліції відразу затримали столичного «гостя» й порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі слідчі з’ясовують, що робив озброєний чоловік у Вінниці, де взяв й для чого тримав у салоні іномарки бойову гранату та холодну зброю. Перевіряють, чи мав він раніше проблеми із законом та інше.

Підозрюваному загрожує до 7 років ув’язнення.

Юрій ЯРМОЩУК