У райцентрі на Вінниччині влаштували низку уроків футболу для хлопчиків й дівчаток

Новини Вінниці / У райцентрі на Вінниччині влаштували низку уроків футболу для хлопчиків й дівчаток

У містечку Ямпіль на Вінниччині дітей заохочують займатися фізкультурою та спортом, зокрема – грати у футбол. Нещодавно на тамтешньому міському стадіоні відбулося п'ять відкритих уроків цієї найпопулярнішої у світі гри. Проводили їх досвідчені тренери: показували різні вправи, розповідали про те, як найшвидше опанувати їх. На кожному такому уроці побувало чимало ямпільчан віком від 5 до 12 років – і не лише хлопчики, а й дівчатка. Методику їх проведення розробили кілька десятиліть тому футбольні фахівці Данії та Норвегії.

У містечку Ямпіль на Вінниччині дітей заохочують займатися фізкультурою та спортом, зокрема – грати у футбол. Нещодавно на тамтешньому міському стадіоні відбулося п'ять відкритих уроків цієї найпопулярнішої у світі гри. Проводили їх досвідчені тренери: показували різні вправи, розповідали про те, як найшвидше опанувати їх. 

На кожному такому уроці побувало чимало ямпільчан віком від 5 до 12 років – і не лише хлопчики, а й дівчатка. Методику їх проведення розробили кілька десятиліть тому футбольні фахівці Данії та Норвегії.

До речі, організатори подбали про подарунки для тренерів та тих, для кого влаштовували ці уроки. Перші отримали спортивні костюми, а діти – футболки. Крім того, для проведення цієї акції передали 60 м'ячів тощо.

«Діти отримали ази гри № 1. Фахівці показували
найпростіші футбольні вправи, які вони засвоїли. Причому
не лише футбольні, але й інших видів спорту. Приміром,
легкоатлетичні. Після цих уроків кількість дітей, бажаючих
займатися у ДЮСШ суттєво зростає», – зауважив голова федерації футболу Ямпільського району Геннадій Гречковський.

Про це повідомляється на сайті Відділення НОК України Вінницької області.
 

Юрій Ярмощук

10 жовтня, 2018