У Приватбанку заявили про нову схему шахрайства

Новини Вінниці / У Приватбанку заявили про нову схему шахрайства

Шахраї можуть «привласнити» ваш номер мобільного й поцупити кошти з банківського рахунку. Вже є перші жертви…

Шахраї можуть «привласнити» ваш номер мобільного й поцупити кошти з банківського рахунку. Вже є перші жертви…  

Спритники використовують різні «технології» збагачення, зокрема, навчилися «привласнювати» номери мобільних телефонів своїх жертв, щоб потім спокійно зняти кошти з їхніх банківських рахунків. Як розповіла керівник прес-служби регіонального відділення ПАТ «Приватбанк» Аліна Слободянюк, власників банківських карток насамперед мають насторожити неодноразові телефонні дзвінки з незнайомих номерів.

«Часто ці дзвінки, особливо пізно ввечері чи вночі, змушують жертву вимкнути телефон. Вмикають вже з ранку. Фактично, цим створюється семигодинний період «неактивності» сім-картки. Він дозволяє в мережі оператора мобільного зв’язку обійти систему ідентифікації клієнта, дізнатися секретний PUK-код і на певний час привласнити телефонний номер. Це дозволяє зняти гроші з банківського рахунку», - зазначає Слободянюк.

Що робити тим, хто опинився у подібній ситуації?  Якщо це фінансовий номер клієнта – радимо невідкладно телефонувати в кол-центр банку або скористатись мобільним додатком й блокувати свої картки. Можливо, ще буде не пізно….

Юрій ЯРМОЩУК

Антон Булгаков

31 жовтня, 2017