У прокуратурі заявили, що телефонні шахраї вигадали новий спосіб видурювання грошей

Новини Вінниці / У прокуратурі заявили, що телефонні шахраї вигадали новий спосіб видурювання грошей

Телефонне шахрайство стало звичним явищем. «Технології», за допомогою яких зловмисники видурюють гроші у довірливих вінничан та мешканців інших регіонів, відомі. Найчастіше зловмисники телефонують на міський телефон та розповідають своїм жертвам якусь жахливу історії, скажімо, про те, що хтось з їх рідних став винуватцем смертельного ДТП...

Телефонне шахрайство стало звичним явищем. «Технології», за допомогою яких зловмисники видурюють гроші у довірливих вінничан та мешканців інших регіонів, відомі. Найчастіше зловмисники телефонують на міський телефон та розповідають своїм жертвам якусь жахливу історії, скажімо, про те, що хтось з їх рідних став винуватцем смертельного ДТП. При цьому запевняють, що уникнути слідства та ув'язнення можна, якщо заплатити певну суму грошей деяким «особам у погонах». Дехто досі клює на це, хоча більшість людей відразу розуміє, що їм дзвонять злочинці.

Зловмисники, як то кажуть, не сплять й вигадують нові способи шахрайства. Як зазначає прес-служба прокуратури Вінницької області, «від імені керівництва прокуратури області та місцевих прокуратур керівникам  державних установ, організацій, комерційних структур телефонують шахраї та пропонують позичити певну суму коштів у зв’язку з фінансовими труднощами. При цьому у профілі в мережі номеру мобільного телефону використовується особисте фото працівника прокуратури, що є у вільному доступі  мережі Інтернет».
Усім, кому телефонуватимуть невідомі «прокурори» – радять відразу звертатися у поліцію.
 

Юрій Ярмощук

24 травня, 2018