У прокуратурі Винниччини вважають, що власниця авто ошукала державу

Новини Вінниці / У прокуратурі Винниччини вважають, що власниця авто ошукала державу

Жителька Теплицького району стала підозрюваною у заволодінні чужим майном шляхом обману. Кримінальну справу стосовно неї ведуть у Бершадській місцевій прокуратурі через субсидії на жилкомпослуги. Жінка приховувала свої статки, купила автівку за 200 тисяч гривень, отримуючи при цьому допомогу від держави.

Жителька Теплицького району стала підозрюваною у заволодінні чужим  майном шляхом  обману. Кримінальну справу стосовно неї ведуть у Бершадській місцевій прокуратурі через субсидії на житлово-комунальні послуги. Жінка приховувала свої статки, купила автівку за 200 тисяч гривень, отримуючи при цьому допомогу від держави.

Теплицький район опинився під пильним оком прокуратури. Протягом 2019 року трьом місцевим мешканцям вже повідомили про підозру у заволодінні державними коштами через незаконно отримані субсидії. Наразі виявлено черговий випадок «шахрайства».

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області, в серпні 2015 року жителька Теплицького району звернулась до райуправління праці та соціального захисту за держдопомогою – субсидією на оплату комуналки в опалювальний період. Далі вона отримала субсидію і на 2016-17 роки.

У прокуратурі відзначають, що жінка приховала свої реальні статки, які дозволили їй у січні 2017-го придбати автомобіль майже за 200 тис грн. Купивши його, мешканка району не відмовилася від субсидії. Саме тому вважається, що у період з січня по жовтень 2017 року вона незаконно отримала житлову субсидію від держави на суму у 9,5 тисяч. А це збитки держави.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.190 КК України. У Бершадській місцевій прокуратурі погоджено підозру та затверджено обвинувальний акт для суду. Санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу до 850 грн, громадські роботи до 240 годин, виправні роботи до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років.

Макс Мельник

6 травня, 2019