У подільських аграріїв група шахраїв видурила сотні тонн гречки, кукурудзи й соняшника. Підозрюваних затримали в Одесі й Києві

Новини Вінниці / У подільських аграріїв група шахраїв видурила сотні тонн гречки, кукурудзи й соняшника. Підозрюваних затримали в Одесі й Києві

Учора в Києві та Одесі затримали трьох спритників, які ніби видурили у подільських сільгоспвиробників сотні тонн гречки, кукурудзи й соняшника. Поки що, зрозуміло, вони у статусі підозрюваних. Діяли ті за «класичною» схемою: домовлялися про купівлю великих партій сільгосппродукції, отримували її, але гроші не перераховували.

Учора в Києві та Одесі затримали трьох спритників, які ніби видурили у подільських сільгоспвиробників сотні тонн гречки, кукурудзи й соняшника. Поки, зрозуміло, вони у статусі підозрюваних.  

Діяли спритники за «класичною» схемою: домовлялися про купівлю великих партій сільгосппродукції, отримували її, але гроші не перераховували. Продукції вони одержали на 5 мільйонів гривень. Затим її реалізовували, отримані кошти «відмивали» за допомогою фіктивних підприємств.

У полі зору слідчих-детективів ділки були кілька місяців. Усі їх дії документувалися.

«За попередньою інформацією слідства, зловмисники, зловживаючи довірою сільгосппідприємців та шляхом підробки документів, привласнювали зерно сільгоспвиробників у великих розмірах.
Так, шахраї заволоділи у двох потерпілих мешканців Вінницького району під приводом купівлі зерна 108 тоннами гречки та не розрахувалися.
Затримали підозрюваних під час проведення чергової злочинної оборудки – зловмисники заволоділи близько 150 тоннами зерна кукурудзи та соняшника у підприємця з Хмельниччини.
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство)», – повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Юрій Ярмощук

8 листопада, 2018