У Подільському зоопарку чекають на новосілля єноти. Нове помешкання вони отримують до кінця року

Новини Вінниці / У Подільському зоопарку чекають на новосілля єноти. Нове помешкання вони отримують до кінця року

Цього року нові помешкання у Подільському зоопарку отримують єноти. «Оселя» полоскунів майже готова, її залишилося лише осклити.

Цього року нові помешкання у Подільському зоопарку отримують єноти. «Оселя» полоскунів майже готова, її залишилося лише осклити.

Як зазнається на сторінці зоопарку у Facebook, для тварин збудований новий вольєр із сучасним ландшафтним дизайном. Його слід лише обладнати спеціальним склом триплексом, яке планується придбати найближчим часом.  

«До зими, можливо, встигнемо переселити кілька родин, які вже очікують у звичайних вольєрах зоопарку», - зазначає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Для закупівлі проведено тендер. Переможцем визнано київську фірму «Сітал Гласс», яка готова поставити 23 одиниці товару за 53 700 гривень. Раніше столична компанія постачала вироби до ПАТ «Укрзалізниця» та до військової частина на Миколаївщині. Згідно умов договору скло мають доставити до 31 грудня. Отже, новосілля єноти можуть відзначити до Нового року.

Щодо нового вольєру, то він значно комфортніший, ніж нинішнє помешкання. Нова «оселя» включає в себе власний басейн, водоспад, вихід до річки, місток, а головне більше простора.

Макс Мельник

13 жовтня, 2018