У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено

Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено

Сьогодні, 17 квітня, у рамках робочої поїздки до Піщанського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав с.Трудове, де на території Дмитрашків-Трудівського родовища вапняку та глинистих порід запущено виробничу лінію нового підприємства ТОВ «Компанія ОРТУС».

Сьогодні, 17 квітня, у рамках робочої поїздки до Піщанського району голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав с. Трудове, де на території Дмитрашків-Трудівського родовища вапняку та глинистих порід запущено виробничу лінію нового підприємства ТОВ «Компанія ОРТУС».

Виконавчий директор ТОВ «Компанія «ОРТУС» Анатолій Гуцол повідомив, що інвестиційний фонд підприємства становить 30 млн грн. Наразі освоєно близько половини цих коштів. Зокрема закуплено дробильну установку турецького виробництва, яка може за годину переробити 120-150 тонн продукції.

За його словами, на підприємстві не відкидають перспективи збільшення потужності. Тут виготовляється продукція різноманітних фракцій, залежно від потреб замовника. Вона використовується в металургії, сільському господарстві, тваринництві, будівництві, а в перспективі – для асфальтного виробництва.

«Коли виробництво буде запущено повністю, колектив підприємства становитиме близько ста осіб. Нині тут працює 13 працівників. Для Піщанського району, який має аграрну спеціалізацію, це досить суттєвий «плюс», –  зазначив Анатолій Гуцол.

Варто зазначити, що компанія «ОРТУС» спеціалізується на розробленні кар’єрів та добуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди, глинистого сланцю, інших корисних копалин.

«Для Вінниччини, і Піщанського району зокрема, це дійсно важлива подія, особливо враховуючи актуальність питання зайнятості населення. Адже відновлення роботи кар’єру це нові робочі місця, розвиток інфраструктури. Раніше тут видобували вапнякові блоки для використання в будівництві. Наразі відновлюються потужності підприємства. Запущена лінія дає змогу щомісячно виготовляти близько 30 тис тон продукції. Коли ліцензія на видобуток буде поновлена, це приблизно за місяць, буде змога збільшити кількість працівників до 100 осіб та збільшити потужності виробництва в 10 раз, в порівнянні з нинішніми», - зазначив голова ОДА Валерій Коровій.

Власними силами та коштами компанії територію кар’єру очищено від чагарників, захаращень, сміття, а також створено та покращено під’їзні шляхи до кар’єру, відтак, покращено інфраструктуру об’єкта, що має соціально-економічну цінність. Кар’єр поєднує в собі не тільки споруди, а й землю та надра.

За інформацією Вінницької ОДА.       

 

Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено Новини Вінниці / У Піщанському районі відновлять видобуток вапняку. Виробничу лінію вже запущено