У Пеньківці на Вінниччині біля "спірного" храму встановлять державний прапор,

Новини Вінниці / У Пеньківці на Вінниччині біля "спірного" храму встановлять державний прапор,

У селі Пеньківка Літинського району на Вінниччині у неділю, 11 серпня, планують встановити біля місцевої церкви державний прапор України. Із такою ініціативою виступила місцева релігійна громада Православної Церкви України.

У селі Пеньківка Літинського району на Вінниччині у неділю, 11 серпня, планують встановити біля місцевої церкви державний прапор України. Із такою ініціативою виступила місцева релігійна громада Православної Церкви України.

Нагадаємо, храм у Пеньківці, попри рішення релігійної громади, продовжують використовувати прибічники Московського патріархату. А понад пів тисячі прихожан, які підтримали перехід в помісну церкву, із січня моляться на церковному подвір’ї. Нещодавно віруючі ПЦУ навіть попередили про намір перекрити міжнародну трасу, аби їх почули в органах влади.

«Релігійна громада Свято-Миколаївського храму села Пеньківка підтримує ініціативу, Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України, встановлювати державний прапор України біля православних храмів. Першим храмом в нашій єпархії де був встановлений державний і єпархіальний прапори, був Спасо-Преображенський кафедральний собор ПЦУ. Наша релігійна громада вирішила підтримати цю добру традицію і цієї неділі  після Божественної Літургії, яка розпочнеться о 8:00 ранку, і чину освячення, підніме на флагштоці державний прапор України, біля свого храму, який наразі утримують прибічники московського патріархату. Традиція встановлювати державні прапори біля храмів існує в багатьох православних країнах, а зараз і наша релігійна громада долучається до цієї традиції. Цим ми свідчимо, що ми є Православна Церква України, автокефальна, незалежна, яка вчить людей любити Бога, своїх ближніх та земну Батьківщину, Україну», - прокоментував освячення і встановлення державного прапора біля церкви в Пеньківці настоятель місцевої громади ПЦУ отець Софроній.

До того ж, як стало відомо NаПарижі, цієї неділі у Пеньківці мають обвінчатися дві подружніх пари. Вони чекали, щоб провести це таінство у храмі, але так і не дочекалися, тож дійство пройде на церковному подвірї... 

Сергій Маламура

9 серпня, 2019