У організаторів масштабного «фінансового синдикату» на Вінниччині арештували майна на кілька мільйонів гривень

Новини Вінниці / У організаторів масштабного «фінансового синдикату» на Вінниччині арештували майна на кілька мільйонів гривень

Свого часу на Вінниччині був викритий масштабний конвертаційний центр. Як підрахували слідчі, через нього «пропустили» десь 130 млн грн. Майно спритників, що його організували, нині під арештом. Його вартість складає 2 мільйона гривень. Організаторів «фінансового синдикату» незабаром судитимуть. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, матеріали щодо двох фігурантів цієї справи вже передані до суду. Встановлено, що вони допомагали охочим підприємцям переводити кошти у готівку.

Свого часу на Вінниччині був викритий масштабний конвертаційний центр. Як підрахували слідчі, через нього «пропустили» десь 130 млн грн. Майно спритників, що його організували, нині під арештом. Його вартість складає 2 мільйона гривень.
Організаторів  «фінансового синдикату» незабаром судитимуть. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, матеріали щодо двох фігурантів цієї справи вже передані до суду. Встановлено, що вони допомагали охочим підприємцям переводити кошти у готівку. Словом, виводити з «тіні».

У них був банк, фіктивні фірми. З банківського рахунку кошти знімалися ніби для закупівлі якоїсь продукції. Звісно, ніхто нічого й ні в кого не купував й не збирався цього робити. Усі ці фінансові махінації здійснювалися з використання підроблених документів. Ці махінатори непогано заробляли. За свої послуги отримували десять чи трохи більше відсотків від проконвертованої суми. 

Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, підозрюваним інкримінують низку статей: ч. 1, 2 ст. 205, ч. 1 ст. 366, ч. 2, 3 ст. 212 та ч. 3 ст. 209 КК України. Йдеться про фіктивне підприємництво, службове підроблення, відмивання коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів. Яким буде вирок надзвичайно складно говорити. Це вирішуватиме суд. Якщо «погуглити» у Інтернеті, то можна побачити, що схожі фінансові махінатори з інших українських міст сплачували чималі штрафи, дехто отримував «умовно». Як буде у цьому випадку – дізнаємось після вироку.
 

Юрій Ярмощук

15 червня, 2018