У наслідок «хрещенських» розборок загинуло двоє чоловіків

Новини Вінниці / У наслідок «хрещенських» розборок загинуло двоє чоловіків

Святкування 19 січня обернулося двома трагедіями. Застілля стали приводом для бійок, після яких медики констатували смерті чоловіків у Хмільнику та Сутисках. Звісно, справа не в Хрещенні. Статистика свідчить, що понад 90% випадків убивств чи нанесення тяжких тілесних пошкоджень, що призвели до смерті є наслідками прийому оковитої та суперечок у «хмільному» стані.

Святкування 19 січня на Вінниччині обернулося двома трагедіями. Застілля стали приводом для бійок, після яких медики констатували смерті чоловіків у Хмільнику та Сутисках. Звісно, справа не в Хрещенні. Статистика свідчить, що понад 90% випадків убивств чи нанесення тяжких тілесних пошкоджень, що призвели до смерті, є наслідками прийому оковитої та суперечок у «хмільному» стані.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, вночі 20 січня у Хмільнику жінка почула стогін людини та викликала швидку допомогу. Медики знайшли 66-річного чоловіка побитим. За декілька годин пенсіонер помер у лікарні.

Зранку місцева поліція з’ясувала, що загиблий вечеряв у гостях, та підчас застілля конфлікт зі 33-річним знайомим обернувся бійкою. Її наслідки відомі. Коли пенсіонер помер, його тіло товариш виніс під чужий паркан – на мороз.    

Майже у той же час у Сутисках Тиврівського району помер інший. На вулиці перехожі знайшли тіло 33-річного місцевого мешканця лише зранку. Смерть людини наступила в наслідок розриву серцевого м’язу. Правоохоронці знайшли місце, де чоловіка бачили востаннє живим. Він перебував у гостях, де зробив непристойний комплемент дружині 29-річного земляка, після чого той «запросив» вийтина двір для виховної розмови. Бійка закінчилася фатально. Щоб людину не шукали, її труп перенесли далі по вулиці.

По кожному з випадків слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Підозрюваним світить до 10 років позбавлення волі.

Макс МЕЛЬНИК

Олег Верлан

23 січня, 2018