У музеї Михайла Коцюбинського показують «Стежки» письменника

Новини Вінниці / У музеї Михайла Коцюбинського показують «Стежки» письменника

З 5 липня у Світлиці Вінницькому літературно-меморіальному музеї ім..М.Коцюбинського відкрита виставка живописних «Стежками Михайла Коцюбинського». Відповідно до її назви полотна експозиції підбирали таким чином, щоб показати будинки, пейзажі, місця, де жив, працював чи історично відвідав письменник. Авторами творів є як сучасні художники, так і ті, яких немає. Це полотна Ященка І.П., Лошака М.Ц., Муравка С.М., Польченка В.Г., Кравчика П.Л. та художника з міста Чернігова – Могучева Л.Б.

З 5 липня у Світлиці Вінницькому літературно-меморіальному музеї ім..М.Коцюбинського відкрита виставка живопису «Стежками Михайла Коцюбинського». Відповідно до її назви, полотна експозиції підбирали таким чином, щоб показати будинки, пейзажі, місця, де жив, працював чи історично відвідав письменник. Авторами творів є як сучасні художники, так і ті, яких немає. Це полотна Ященка І.П., Лошака М.Ц., Муравка С.М., Польченка В.Г., Кравчика П.Л. та художника з міста Чернігова – Могучева Л.Б.

Так, за словами відповідальних за виставку, сучасний художник Ігор Ященко на своїх картинах зобразив ряд будинків, в яких жили друзі, добрі приятелі та учні Михайла Коцюбинського. Це будинок Павла Вікула – вчителя Коцюбинського в Шаргородській духовній школі, палац Грохольського, де він працював домашнім вчителем в 1890 році, будинок Недоборовських, з доньками яких дружив Михайло Михайлович і готував меншого сина до школи, а також будинок Цеслава Неймана – етнографа, співробітника журналу «Київська старовина», що мав багату бібліотеку, якою любив користуватися майбутній письменник.

З колекції фондів виставляють картини Михайла Лошака «Вінницький вокзал кінця ХІХ століття» і «Вулиця Поштова», які входять до серії робіт «Михайло Коцюбинський на Поділлі». А Всеволод Польченко та Леонід Могучев зображують живописні куточки, які відвідував Михайло Коцюбинський.

Музей працює щоденно з 10 до 17 години.

Адреса: М.Вінниця, вул.. Івана Бевза,15.

Вихідний – середа.