У мерії Вінниці відповіли на петицію по Арці Мархеля. «Парасольки» під питанням

Новини Вінниці / У мерії Вінниці відповіли на петицію по Арці Мархеля. «Парасольки» під питанням

Міська влада відповіла на петицію щодо Арки у Центрального парку, яка стала «візитівкою» Вінниці ще за радянських часів. Автор звернення Леонід Марущак пропонував відкласти реконструкцію та «модернізацію» архітектурного комплексу до отримання «кінцевого, офіційно завтердженного проекту реконструкції».

Міська влада відповіла на петицію щодо Арки у Центрального парку, яка стала «візитівкою» Вінниці ще за радянських часів. Автор звернення Леонід Марущак пропонував відкласти реконструкцію та «модернізацію» архітектурного комплексу до отримання «кінцевого, офіційно завтердженного проекту реконструкції».

Острах вінничанина пов'язаний з тим, що у ЗМІ були опублікований майбутній вигляд входу до парку без деяких, як він зазначив, «надлишкових» елементів, розроблених архітектором Р. Мархелем.

Так виглядала Арка раніше (до 1990-их)...

Оскільки петиція зібрала 368 підписів, то у мерії її розглянули та відповіли підписантам. Зупиняти реконструкцію підстав немає. З проектом, який було затверджено, можна «індивідуально» ознайомитися у департаменті капітального будівництва, а щодо змін у архітектурний ансамбль, то питання ще залишається відкритим. Також відповіли наступне:  

 

Зазначимо, попередньо Арка має мати наступний вигляд...