У мерії Вінниці підрахували кількість містян, які робили щеплення від грипу

Новини Вінниці / У мерії Вінниці підрахували кількість містян, які робили щеплення від грипу

Аби не захворіти на грип, а головне - уникнути можливих важких ускладнень, все більше вінничан не шкодують грошей й вдаються до вакцинації. У мерії Вінниці підрахували, що на початку й протягом минулого «епідеміологічного сезону» це зробили 5385 мешканців нашого міста, тоді як у попередній рік вакцину проти грипу ввели 2743 вінничанам.

Аби не захворіти на грип, а головне - уникнути можливих важких ускладнень, все більше вінничан не шкодують грошей й вдаються до вакцинації. У мерії Вінниці підрахували, що на початку й протягом минулого «епідеміологічного сезону» це зробили 5385 мешканців нашого міста, тоді як у попередній рік вакцину проти грипу ввели 2743 вінничанам.

Про це повідомляється на сайті мерії Вінниці з посиланням на очільника департаменту охорони здоров’я міськради Олександра Шиша. Цей чиновник зауважив, що щороку у нашому місті фіксується від 80 до 140 тис. випадків захворювання на грип та ГРВІ. Найбільше від цих хвороб страждають діти: серед тих, хто «підчепив» грип чи ГРВІ – їх 60%.

До речі, протягом минулого сезону грипу від цієї недуги, точніше її наслідків, зокрема – вірусної пневмонії, ніхто з вінничан не помер.
 

Юрій Ярмощук

6 липня, 2018