У мережу злили цікавий компромат на нардепа Юрчишина, який очолює комітет зі свободи слова

Новини Вінниці / У мережу злили цікавий компромат на нардепа Юрчишина, який очолює комітет зі свободи слова

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин має сумніви, що в Україні можна обмежити свободу слова під час війни, оскільки «заборонений плід солодкий».

Про це він повідомив в інтерв'ю каналу «Ґрунт». Втім, сам він засуджує «цікавість» журналістів до приватного життя політиків та посадовців.

Нагадаємо, 9 грудня 2023 року Рада призначила Юрчишина з «Голосу» головою комітету з питань свободи слова замість нардепа від забороненої «ОПЗЖ» Нестора Шуфрича, який перебуває в СІЗО за підозрою у державній зраді.

Як пише Телеграм-канал «Записки пасквілянта», Юрчишин засудив тих журналістів, які підглядають у телефони депутатів і навіть публікують листування народних обранців, де ті в робочий час замовляють проституток.

«Коли людина, умовно кажучи, обирає матрац, на якому буде займатися коханням з коханою людиною. Коли відбувається гіперболізація дрібниць і дегуманізація самої людини. Є повна дегуманізація держчиновників. Така журналістика мені не подобається», – заявив пан Ярослав.

У ТГ-каналі нагадали, що нардеп «має стійку репутацію афериста ще з тих часів, коли він очолював так звану «громадську організацію» Transparency International Ukraine».

«Обурення Юрчишина можна зрозуміти: ці паскудні журналісти не тільки слідкують за тим, чим Юрчишин та його брати по розуму займаються в робочий час, але ще й оприлюднюють матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, ілюструючи, чим видатні борці з корупцією займаються після роботи. Тож гріх не згадати, як Юрчишин п’ять років тому ходив до тодішнього керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та обговорював, кому з посадовців можна повідомляти про підозру в скоєнні корупційних злочинів, а кому – ні», - вказують у ТГ-каналі.

Далі публікуємо матеріал без редакційних «правок»…

«Пропоную ознайомитись з уривком з протоколу про проведення негласних слідчих (розшукових) дій відносно Холодницького, складеного детективом четвертого відділу детективів першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Шинкаренком. Розмова була записана Оперативно-технічним управлінням НАБУ за допомогою прихованого мікрофону, встановленого в кабінеті Назара Івановича, на карту пам’яті microSD HC I «SanDisk Ultra» ємністю 32Gb №04/7737т від 13.02.2018.

***
На підставі ухвали слідчого судді апеляційного суду Київської області Ігнатюка О.В. № 332т від 02.02.2018 про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій стосовно заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (далі – САП ГПУ) Холодницького Назара Івановича, 31.01.1985 року народження, терміном два місяці з моменту винесення ухвали, на підставі ст. ст. 246, 258, 260 КПК України провів негласну слідчу (розшукову) дію (далі - НСРД) аудіоконтроль вказаної особи, під час якого отримані фактичні дані, які можуть бути використані як докази під час досудового розслідування, про що, відповідно до статей 104, 105, 252 КПК України склав протокол цей протокол.


У ході проведення НСРД зафіксовано розмову між керівником САП ГПУ Холодницьким Н.І. (далі – Х.) та керівником Transparency International Ukraine Юрчишиним Я. Р. (далі – Ю.) яка відбулась 16.02.2018, час о 16 год. 27 хв., в службовому кабінеті Холодницького Н.І. розташованого на другому поверсі адміністративного приміщення САП ГПУ за адресою: м.Київ, вул. Ісаакяна, 17, із наступним змістом:

Х. – В них зараз наступні три підозри – Омельян, ...
Ю. – На хера?
Х. – От і я питаю. Мінгареллі сказав: не трогайте, Омельян не є такий корупціонер, може зупинитись пора, ну той будинок. В Омельяна багатий тесть, купив дочці, яка живе в Швейцарії фактично. Взяв будинок, записав на неї. Вони хочуть йому прописати незаконне збагачення бо він не вказав що він там живе і це фактично це його будинок.
Ю. – Тобто він в декларації не вказав цей будинок?
Х. – Я не знаю. Він вказав, але пізніше. Приїжджав, дивився, але не жив. А коли почав жити, то вказав його. І вони зачепили Омельяна, хочуть йому зараз, після Труханова, і як його везли в тюрму, хер я їм що дам. А друга справа, це в них Корчак з своїм паркомісцем. Оце топ-корупція, помста на помсті. Тоже хер я їм дам.
Ю. – Ну, Корчак можна.
Х. – Можна, але не нужно. Це буде зведення рахунків і від того не виграє ні НАБУ, ні САП, ні НАЗК, ніхто не виграє».

admin

23 грудня, 2023