У Лісовій Лисіївці люди не дозволили утилізувати снаряди з калинівських складів поруч із хатами

Новини Вінниці / У Лісовій Лисіївці люди не дозволили утилізувати снаряди з калинівських складів поруч із хатами

Більше сотні жителів села Лісова Лисіївка сьогодні вийшли на страйк. Протестували проти утилізації у їх селі снарядів з 48-арсеналу, що під Калинівкою

Більше сотні жителів села Лісова Лисіївка сьогодні вийшли на страйк. Протестували проти утилізації у їх селі снарядів з 48-арсеналу, що під Калинівкою. 

Люди погрожували перейти до радикальних дій і перекрити дорогу, якщо у їх селі таки утилізуватимуть боєприпаси. Однак, за словами тамтешнього сільського голови Ігоря Соця, мешканців вдалося заспокоїти.

"Представник обласної адміністрації, який спілкувався із місцевими жителями і пообіцяв, що вибухів у  нас не буде.  У нас немає спеціального полігону в селі. Це було рішення Вінницької ОДА, мене просто поставили перед фактом, що у нашому селі будуть утилізувати снаряди і проводитимуться такі роботи. У нас  немає спеціального полігону, люди вийшли протестувати, адже від місця, де збиралися підривати снаряди, недалеко знаходяться будинки - за  600-700 метрів перші хати.  Військові згортають техніку й їдуть",  - прокоментував ситуацію NaПарижі сільський голова Лісової Лисіївки Ігор Соць.
 

Антон Булгаков

9 листопада, 2017