У ліс по дрова: у Бершадському районі упіймали двох селян, які зрубали майже півсотні дерев

Новини Вінниці / У ліс по дрова: у Бершадському районі упіймали двох селян, які зрубали майже півсотні дерев

Схоже, що упіймані екоінспекторами на території П'ятківської сільської ради Бершадського району двоє чоловіків вирішили заощадити – не купувати дрова у лісівників, а отримати їх безкоштовно.

Схоже, що упіймані екоінспекторами на території П'ятківської сільської ради Бершадського району двоє чоловіків вирішили заощадити – не купувати дрова у лісівників, а отримати їх безкоштовно. Утім, реалізувати свій задум їм вдалося не до кінця.

Вони зрізали 44 дерева, але обігріватися за допомогою поцупленої в лісі деревини їм не доведеться. Натомість з цих селян стягнуть штраф та ще й імовірно змусять сплатити збитки. Їх розмір нині підраховують фахівці екологічної інспекції. До речі, розмір штрафу може скласти від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«На порушників було складено протоколи за ст. 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено постанови про накладення адміністративного стягнення», – повідомила прес-служба державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Як повідомляв NaПарижі, нещодавно у Тульчинському районі озброєні спритники уночі вирубували півстолітні дерева.
 

Юрій Ярмощук

16 листопада, 2018