У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналку

Новини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналку

Першу у 2019 році робочу поїздку на Вінниччину лідер Радикальної партії Олег Ляшко розпочав з Ладижина, де ознайомився із роботою місцевої ТЕС.

Першу у 2019 році робочу поїздку на Вінниччину лідер Радикальної партії Олег Ляшко розпочав з Ладижина, де ознайомився із роботою місцевої ТЕС.

Спілкуючись з енергетиками народний депутат зазначив, що для того, щоб українці менше платили за комуналку, на таких вітчизняних підприємствах необхідно використовувати виключно українське вугілля.

«Ключовим питанням у зниженні ціни на газ, а відтак тарифів на комуналку, які зараз «космічні» для наших людей,- менше купувати імпортного вугілля та газу. Навіщо нам антрацит з Америки чи ПАР?Необхідно видобувати свій і газ, і вугілля, і торф. Тоді буде мінімум вдвічі дешевше вартість комуналки.

Крім того,щоб мати реальну енергонезалежність, потрібно побільше таких станцій в Україні, як Ладижинська ТЕС.Тут використовують 100% українське вугілля, наше павлоградське. Нам потрібно своє вугілля з Павлограду, Червонограду, Донбасу і Волині. А тому уряд повинен зобов’язати наші станції купували тільки українське вугілля, це дасть додатково 3 мільярди доларів щороку заробітку українським шахтарям. І не потрібно буде дотацій з бюджету давати, шахтарі не голодуватимуть , отримуватимуть хороші зарплати, а енергетики будуть забезпечені якісним українським вугіллям. Тоді будуть нижчі тарифи на комуналку», - зазначив політик.

За його словами, сьогодні тарифи є необгрунтовано завищеними. І багатьом українцям вони «не покишені».

«У всьому світі родина із середньостатистичними зарплатами 15% максимум 20% свого доходу платить за комуналку, а в нас потрібно все, що заробив віддати. Тому ми вимагаємо, щоб був прийнятий закон, щоб не більше 20% доходу з сім'ї йшли на оплату комунальних послуг. Все що вище - за рахунок субсидій з державного бюджету компенсувати. Не може бути такого, що 2 тисячі пенсія, а 4 тисячі рахунок за комуналку», - зазначив Олег Ляшко.

Перебуваючи на підприємстві, кандидат у президенти, разом із тамтешніми працівниками (а сьогодні тут у три зміни працює понад 1200 працівників) вирішив  пообідати у  їдальні компанії. Обід йому обійшовся у 47 гривень. Борщ із м’ясом та ячмінну кашу із котлетою політик оцінив.

«Ячку люблю ще з інтернату, де виріс», - уточнив Олег Ляшко.

При цьому Олег Ляшко, підкреслив,  що завдання держави – забезпечити школярів безкоштовними обідами у школах, і не лише молодших класів. Адже  для багатьох родин  в результаті соціально-економічної політики в країні, харчування синів і дочок у навчальних закладах не під силу.

«Звичайний обід мій сьогоднішній - 50 гривень, а не кожна сім'я найде їх щодня, щоб нагодувати свою дитину, це 1500 тисячі гривень на місяць. А якщо двоє-троє дітей, де взяти гроші? Тому ми добиваємося, щоб в школах було безкоштовне харчування за рахунок державного бюджету. Щоб кожна дитина нормально їла. Щоб щодня був стаканчик молочка, каша з м’ясом чи котлетою, борщ з м’ясом… Сьогодні харчують до 4 класу, а що дитина в 5-му чи 10-му класах не хоче їсти?  Тому держава має фінансувати харчування діточок у школах», - зазначив Олег Ляшко.

Новини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналкуНовини Вінниці / У Ладижині Олег Ляшко розповів про механізм зменшення тарифів на комуналку