У Києві презентували дитячий інклюзивний телепроект «Дитляндія», ініціатором якого була Раїса Панасюк

Новини Вінниці / У Києві презентували дитячий інклюзивний телепроект «Дитляндія», ініціатором якого була Раїса Панасюк

У вівторок, 19 березня, у столиці презентували інклюзивний дитячий проект «Дитляндія». Це - серія телепередач, в яких знімалися діти з особливими потребами і які вже доступні в Інтернеті.

У вівторок, 19 березня, у столиці презентували інклюзивний дитячий проект «Дитляндія». Це - серія телепередач, в яких знімалися діти з особливими потребами і які вже доступні в Інтернеті. Ініціатором проекту «Дитляндія» в Україні була вінничанка, урядова уповноважена з питань прав людей з інвалідністю  Раїса Панасюк.

Торік вона ще встигла анонсувати проект. Реалізовували його громадська організація «Гармонія» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні. Формат запозичили на британському телебаченні. Такі телепередачі для дітей популярні в Британії.

«В рамках даного проекту було створено цикл із 12 дитячих телепередач під назвою «Дитляндія», в якому висвітлювали історії про різних талановитих діток з інвалідністю, а також розкривали тему інклюзії та доступного простору. Минулого року початок проекту був анонсований нашою Раїсою Панасюк та Оленою Чорнобривенко (менеджер проекту).

Саме Рая ініціювала створення даного проекту і ми безмежно раді, що нам вдалось максимально якісно втілити його у життя. Початок інклюзивних телеефірів покладено, віримо, що подібні передачі та проекти поширюватимуться і скоро ми будемо передавати успішний досвід», - йдеться на офіційній сторінці ГО «Гармонія у Facebook.

Хто став героями програм та мету проекту, дивіться у сюжеті телеканалу 1+1.

Саша Григоровська

20 березня, 2019