У Крижополі чоловік хотів підкупити правоохоронців

Новини Вінниці / У Крижополі чоловік хотів підкупити правоохоронців

Учора ввечері жителі Крижополя помітили за кермом ВАЗу п’яного водія. Аби той не накоїв лиха, відразу повідомили про це у поліцію. Патрульні швидко упіймали цього «гонщика». Коли ж почали оформлювати протокол, той запропонував їм хабара. Ті – відмовилися, разом з тим викликали слідчо-оперативну групу.

Учора ввечері жителі Крижополя помітили за кермом ВАЗу п’яного водія. Аби той не накоїв лиха, відразу повідомили про це поліцію. Патрульні швидко упіймали цього «гонщика». Коли ж почали оформлювати протокол, той запропонував їм хабара. Ті – відмовилися, разом з тим викликали слідчо-оперативну групу. 

Тепер жителя згаданого містечка чекає суд. Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За скоєне подолянину загрожує до 4 років ув’язнення.

Утім, зважаючи на раніше винесені судові вироки за схожі правопорушення, можна припустити, що вищезгаданого водія покарають чималим штрафом. Зокрема, вінничанину, який цього року також хотів підкупити патрульних – пропонував їм 1300 доларів США, суд призначив покарання у виді штрафу в розмірі 650 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 11 тис 900 гривень. А гроші, які він залишив у автомобілі патрульних, – конфіскували.
 

Юрій Ярмощук

21 серпня, 2018