У Козятині упіймали «хабарників у білих халатах», які вимагали гроші за призначення інвалідності

Новини Вінниці / У Козятині упіймали «хабарників у білих халатах», які вимагали гроші за призначення інвалідності

Працівники місцевої установи, як зазначили правоохоронці, систематично заробляли у такий нечесний спосіб. Вони входили до міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, яка вирішувала, кому надавати чи продовжувати інвалідність. Звісно, такий «бізнес», про який давно відомо усім, приносив їм чималі прибутки. Затримали цих медпрацівників позавчора, 26 лютого, в їх службових кабінетах, відразу після отримання 8 тис. грн "міченими" купюрами від жителя району. Натомість вони мали визнати, що той є непрацездатним та «перевести його на групу». Цю операцію з викриття «хабарників у білих халатах» проводили працівники поліції та прокуратури.

Працівники місцевої установи, як зазначили правоохоронці, систематично заробляли у такий нечесний спосіб. Вони входили до міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, яка вирішувала, кому надавати чи продовжувати інвалідність. Звісно, такий «бізнес», про який давно відомо усім, приносив їм чималі прибутки. Затримали цих медпрацівників позавчора, 26 лютого, в їх службових кабінетах, відразу після отримання ними 8 тис. грн "міченими" купюрами від жителя району. Натомість вони мали визнати, що той непрацездатний та «перевести його на групу». Цю операцію з викриття «хабарників у білих халатах» проводили працівники поліції та прокуратури.

Учора затриманим медикам слідчі оголосили про підозру. Їм інкримінують ч.3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Якщо їх вину доведуть у суді, то їм «світить» до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомив відділ комунікації обласної поліції.