У Хмільницькому районі підприємство, яке забруднювало повітря «без дозволу», має сплатити 130 тисяч гривень

Новини Вінниці / У Хмільницькому районі підприємство, яке забруднювало повітря «без дозволу», має сплатити 130 тисяч гривень

Екоінспектори виявили на Вінниччині черговий випадок, коли підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Щоправда, це відбувалося позаторік, однак за порушення закону доведеться відповідати.

Екоінспектори виявили на Вінниччині черговий випадок, коли підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Щоправда, це відбувалося позаторік, однак за порушення закону доведеться відповідати нині.

У екоінспекції підрахували розмір збитків, які були спричинені державі.

«Підприємством, в період з 21.02.2017р. по 02.05.2017р. здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розмір збитків склав 129 962 гривні 94 копійки», – зазначає прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Сплатити ці кошти підприємство може добровільно, якщо ж цього не станеться, то ймовірно їх стягуватимуть через суд.

Як повідомляв NaПарижі, на Вінниччині влада з енергетиками знайшли варіант, завдяки якому майже у 4 рази зменшився обсяг забруднення повітря.
 

Юрій Ярмощук

15 січня, 2019