У Хмільнику затримали відомого профспілкового активіста Андрія Бондаренка

Новини Вінниці / У Хмільнику затримали відомого профспілкового активіста Андрія Бондаренка

Як вдалося з'ясувати, профспілкового лідера санаторію, якого у Хмільнику затримала військова прокуратура за начебто вимагання від керівництва закладу 10 тисяч доларів, виявився відомий активіст Андрій Бондаренко.

Як вдалося з'ясувати, профспілкового лідера санаторію, якого у Хмільнику затримала військова прокуратура за начебто вимагання від керівництва закладу 10 тисяч доларів, виявився відомий активіст Андрій Бондаренко. Гроші затриманий, за словами правоохоронців, вимагав за відзив судових позовів та припинення діяльності своєї профспілки.

Як повідомляв сайт "НаПарижі", представники ГО та керівництво санаторію звернулись до прокуратури зі скаргою на дії Бондаренка, стверджуючи, що профспілковий лідер створює штучні перешкоди для діяльності санаторію, який займається оздоровленням діючих військовослужбовців та ветеранів АТО.

Як повідомили у прес-службі силового відомства, «останньою краплею» була сума, яку голова профспілки оголосив за передачу печатки та установчих документів на свою первинну організацію, а також відзив поданих ним судових позовів. А саме - 264 тисячі гривень. Також, як стверджують правоохоронці, Бондаренко за «винагороду» пообіцяв не блокувати роботу санаторію та припинити діяльність профспілки.

Так, 15 травня під час отримання 264 тисяч гривень активіста затримали військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Після цього підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України за участю співробітників Управління СБ України у Вінницькій області та слідчих слідчого управління ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

На даний час проводяться слідчі та інші процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України та клопотання до суду про обрання хабарнику запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

admin

16 травня, 2019