У Гайсинському районі упіймали ненажерливого рибалку

Новини Вінниці / У Гайсинському районі упіймали ненажерливого рибалку

Працівники екоінспекції упіймали рибалку, у човні якого було понад 63 кг риби. Ловив він її на Ладижинському водосховищі, неподалік села Щурівці Гайсинського району. Справа у тому, що цей чоловік порушив правила рибальства. За це незабаром йому доведеться відповідати у суді. Чому? А тому, що протягом доби на водоймах загального користування дозволяється виловлювати не більше 3 кг риби.

Працівники екоінспекції упіймали рибалку, у човні якого було понад 63 кг риби. Ловив він її на Ладижинському водосховищі, неподалік села Щурівці Гайсинського району.

Справа у тому, що цей чоловік порушив правила рибальства. За це незабаром йому доведеться відповідати у суді. Чому? А тому, що протягом доби на водоймах загального користування дозволяється виловлювати не більше 3 кг риби. Не складно підрахувати, що цю норму рибалка перевищив у двадцять разів.

«Інспекторами було складено протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП, який в подальшому направлено на розгляд до Гайсинського районного суду, та обраховано збитки у розмірі 2 958 гривні», – повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Крім збитків цей риболов ймовірно сплатить штраф. Його розмір визначатимуть представники Феміди. Ця сума може коливатися від 10 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. У нього також можуть конфіскувати човна та знаряддя лову.


 

Юрій Ярмощук

31 жовтня, 2018