У екоінспекції заявили, що не виявили забруднюючих речовин у П. Бузі, Дністрі та кількох інших річках Вінниччини

Новини Вінниці /   У екоінспекції заявили, що не виявили забруднюючих речовин у П. Бузі, Дністрі та кількох інших річках Вінниччини

У Державній екологічної інспекції у Вінницькій області зазначають, що стежать за станом поверхневої води у водоймах нашого краю. Мовляв, в лабораторії перевіряють основні показники забруднюючих речовин, гранично допустиму концентрацію (ГДК).

У Державній екологічної інспекції у Вінницькій області зазначають, що стежать за станом поверхневої води у водоймах нашого краю. Мовляв, в лабораторії перевіряють основні показники забруднюючих речовин, гранично допустиму концентрацію (ГДК). Кажуть, що з початку липня брали проби води на перевірку у П. Бузі – в межах території Вінниці та Вінницького району, а також з річок Дністер, Сіб та Русава. Результати аналізу нібито не дають приводу для хвилювань.  

«За результатами аналізу перевищень ГДК забруднюючих речовин в жодній пробі відібраних вод не було виявлено, розчинний кисень теж в межах норми», – повідомляється на сайті згаданої інспекції.

Разом з тим пояснюють, що плівки зеленого кольору на поверхні водойм, які дехто вважає стоками нечистот, з’являються зазвичай внаслідок підвищення температури води, адже саме це активізує розвиток синьо-зелених водоростей. Ці «зелені шари води» приносить вітром чи хвилями до берегів. Як відомо, це ще часто називається «цвітінням води».    
 

Юрій Ярмощук

16 липня, 2018