У День закоханих апеляційний суд визначив адвокату розмір застави за "хабар"-гонорар

Новини Вінниці / У День закоханих апеляційний суд визначив адвокату розмір застави за "хабар"-гонорар

Сьогодні, 14 лютого, апеляційний суд Вінницької області обрав запобіжний захід адвокату Олександру Мацюку, якого підозрюють у вимаганні та отриманні тисячі доларів хабара. Згідно рішення колегії суддів, підозрюваний має сплатити заставу у 105 тисяч 720 гривень .

Сьогодні, 14 лютого, апеляційний суд Вінницької області обрав запобіжний захід адвокату Олександру Мацюку, якого підозрюють у вимаганні та отриманні тисячі доларів хабара. Згідно рішення колегії суддів, підозрюваний має сплатити заставу у 105 тисяч 720 гривень.

Звісно, сторона захисту адвоката просила суд скасувати ухвалу слідчого судді міського суду, якою Олександра Мацюка відправили під цілодобовий домашній арешт. Захист намагався переконати, що підозра – необґрунтована, а ризики – недоведені. Тисяча доларів, кажуть, – не хабар, а винагорода за адвокатські послуги.

"Договір про гонорар – не стовідсотковий доказ. Ми будемо його досліджувати", – сказав прокурор Максим Іщук.

За його словами, підозрюваний у хабарництві адвокат – співучасник злочину, бо отримані кошти мав передати слідчому за непритягнення до кримінальної відповідальності знайомого свого підзахисного. Особу правоохоронця встановили, але підозру йому поки що не оголосили. Триває досудове розслідування.

Цікаво те, що зличинці вже зрозуміли, як "сухими вийти з води". Оскільки дял правоохоронної системи так важливо знайти "хабарників", можна пропонувати "угоду". Людина, яка розуміє, що причетна до злочину, пише заяву про вимагання адвокатом хабаря, того затримують, а потенційного зловмисника не чіпають. Теоретично вони зараз розмірковують над такою "схемою". А чи піде вона на конвейєр, стане відомо згодом.

Фото прес-служби Апеляційного суду Вінницької області.