У ДБР назвали п’ять версій катастрофи винищувача Су-27 у Вінницькій області

Новини Вінниці / У ДБР назвали п’ять версій катастрофи винищувача Су-27 у Вінницькій області

На брифінгу у Києві директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба озвучив версії причин аварії з військовим літаком, який впав у Хмільницькому районі Вінниччини у грудні минулого року.

На брифінгу у Києві директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба озвучив версії причин аварії з військовим літаком, який впав у Хмільницькому районі Вінниччини в жовтні минулого року.

Нагадаємо, трагедія сталася 16 жовтня 2018 року. Під час міжнародних військових навчань «Чисте небо – 2018» розбився винищувач Су-27УБ. В результаті катастрофи загинули два пілоти – українець і представник Національної гвардії США. 

В грудні ДБР взялося за розслідування аварії літака. За словами Р. Труби, в провадженні проведено великий обсяг роботи.

«Проведено 100 допитів, біля 20 оглядів предметів і документів, біля 5 оглядів місця подій. Зараз тривають експертизи. Ми слідчим шляхом перевіряємо висунуті версії», - зазначив керівник бюро.

Він пояснює, що нині опрацьовується 5 версій - технічні несправності літака, порушення правил керування, складні погодні умови, порушення правил польотів вчинених екіпажем і терористичний акт.

«Після проведення експертиз ми зможемо дати відповідь на питання про те, що відбулось», - підкреслив Р. Труба.

Макс Мельник

29 січня, 2019